Jersey shirts: wordt het een zomertrend? | Rode Dagboek

2021-11-29 09:08:37 By : Ms. Ada Chen

Houd je van luchtige overhemden die goed vallen, niet kreuken en aansluiten? Dan zijn jersey overhemden iets voor jou. Een opkomende trend die deze zomer volop aanwezig zal zijn. Benieuwd wat jersey shirts zijn? Hoe zijn ze ontstaan? En waarom zijn ze populair? Lees snel verder!

Jersey shirts zijn gemaakt van een speciaal weefsel. Het verschil met klassieke overhemden is dat jersey overhemden gebreid worden. Breien zorgt voor een zachte textuur met een natuurlijke rekbaarheid. De natuurlijke stretch zorgt voor een getailleerde pasvorm. De shirts zijn relatief dun, wegen niet veel en ademen goed. U bent onnodig zweten een stap voor. Het is een comfortabele stof die fijn is om te dragen in warme periodes. Een andere eigenschap van de jersey stof is dat het weinig kreukt. Hierdoor is strijken overbodig. Hang het overhemd na het wassen op een hanger. Na het drogen zijn (bijna) alle kreukels verdwenen. Je kunt het shirt zowel dicht als open dragen. Beide opties zijn netjes en stijlvol. Met gemak en comfort zijn jersey overhemden een opkomende trend. Benieuwd naar een jersey overhemd? Zoek de overhemden online.  

De jersey stof is afkomstig van het Engelse eiland Jersey en bestaat al sinds de middeleeuwen. Het is ontstaan ​​omdat vissers comfortabele kleding nodig hadden. Destijds werd jerseystof alleen gebruikt in T-shirts en sweaters voor heren. Coco Chanel introduceert de jersey stof in 1917 bij een breder publiek. Tegenwoordig vind je het terug in onderbroeken, beddengoed, matrassen, poloshirts en overhemden.

Hieronder vind je de voordelen van een Jersey shirt op een rij;

Naast het jerseyweefsel wordt jersey ook geassocieerd met het volgende;

Roder Journaal, dichterbij kan niet.